FAQ

We gathered all useful information in form of frequantly asked questions.

Sokan fordulnak hozzánk azonnali vagy sürgős energetikai tanúsítványra van szükségük. Mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb elkészítsük a tanúsítványt az Önök számára. Az elkészítési idő azonban változhat attól függően, hogy aktuális munkáink hogyan alakulnak. Voltak már olyan esetek, amikor 24 órán belül elkészült a tanúsítvány, általában azonban 2-5 munkanapon belül vállaljuk az energiatanúsítvány elkészítését. Az Ön projektje kiemelt figyelmet kap, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél előbb biztosítsuk Önnek az energiatanúsítványt.
A tanúsítvány az érvényben lévő jogszabályok alapján általában 10 évig érvényes. Ha az épületben olyan beruházás történik, amely befolyásolhatja az energiafogyasztást, például homlokzat szigetelés, nyílászáró csere, fűtés korszerűsítés stb., érdemes fontolóra venni az új tanúsítvány kiállítását, hogy a vásárló a valós adatokat tartalmazó tanúsítványhoz juthasson.
  • ingatlan adás-vételi szerződések esetén
  • bérbeadási szerződések esetén
  • használatba vételi engedély esetén
  • energetikai pályázatok esetén
  • 250 m2-nél nagyobb hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épületnél
Az energiatanúsítvány hitelesítésére kizárólag olyan személy jogosult az ügyfélkapus rendszeren keresztül, aki rendelkezik megfelelő jogosultsággal, és szerepel a Magyar építész Kamara (MEK) vagy a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) hivatalos névjegyzékében, valamint felhatalmazást kapott a tevékenység végzésére
Scroll to Top